Boråstapeter

En svensk klassiker från Borås.

Boråstapeter är genuina premiumtapeter som tar avstamp i den svenska stilhistorien. Känslan i kollektionerna är och förblir tidlös. För även om teknik, material, färger och uttryck har utvecklats genom åren, bär tapeterna fortfarande på samma signum: klassisk elegans. Titta själv så förstår du vad vi menar.

Läs mer om BoråstapeterSe hela Vintage kollektionen

Graceful Living

Vi lät tankarna vandra till Downton Abbeys magnifika salonger och glamouren i The Great Gatsby, till tryggheten i den gamla tidens värderingar. Utan att gå förlorade i nostalgin lät vi oss istället inspireras av det växande tankesättet att använda det bästa av det förflutna för att skapa ett stiligare här och nu. Graceful Living är resultatet – en kollektion klassiskt eleganta tapeter. Som hjälper dig att skapa en exklusiv och samtidigt behaglig känsla i rummet.

Läs mer om kollektionen

Pigment

Pigment är enfärgade tapeter på naturliga, matta ytor som påminner om en målad vägg, men som är helt täckande. Tapeterna har tilldelats målande och beskrivande namn som Chalky White, Moody Green, Elephant och Rose Dust. Fördelarna med enfärgade tapeter är många, de passar rummets alla väggar, men går också lika bra att kombinera med mönstrade tapeter.

Läs mer om kollektionen

Det är lätt att tapetsera

Här är en film så du kan se själv!

Poetry

I sin kollektion Poetry har Boråstapeter flyttat människans eviga behov av att uttrycka sig i ord och form från böcker och bilder till hemmets väggar. Det är en modern tapetkollektion som både tänder en gnista att inreda hemma i en lite mer avskalad stil samtidigt som de skapar en inbjudande och poetisk känsla. Mönstren vandrar mellan strikta kalligrafiska uttryck till blommiga akvarelleffekter.

Läs mer om kollektionen

Welcome into the Garden

Nu är tiden här. Att samla vännerna för en spontan fest i bersån eller sjunka ner i hammocken vid din täppa. Att ta in grönskan och dofterna och bara njuta av färgerna. Den här tapetkollektionen är en hyllning till utelivet i trädgården och upplevelserna vi lever för under de varmare årstiderna. Med ett herbarium från mormors tid som inspiration samsas skira blommönster och akvarelleffekter med starka färger i ceriserött och pärongrönt till svalt aprikos och svartgrått.

Läs mer om kollektionen

MINERAL

För dig som vill ha enfärgade väggar hjälper tapeterna att med enklast möjliga medel skapa ett stilrent men ändå ombonat hem präglat av värme, skandinaviskt lugn och harmoni. Här finns en bredd av neutrala toner med kompletterande kulörer på naturligt strukturerade ytor.

Läs mer om kollektionen

Från västkust till vineyard

I ett saltstänkt möte mellan västkust och ostkust blandas klassiskt nautiska mönster med välbekant symbolik på tapeter som tar skärgårdskänslan direkt in i hemmet. Marstrand är en av Boråstapeters mest klassiska kollektioner där mönster som för tankarna till både Malin på Saltkråkan och Ernest Hemingway samsas med ränder i blå, röda och vita färgkombinationer. Tillsammans förmedlas en genomgående känsla av typisk västkuststil med lätt internationell touch.

Läs mer om kollektionen