Klä dina väggar med tapet

Alla kan tapetsera

5 snabba tips när du ska välja tapet

Vi vet att det kan vara svårt att välja tapet. Kristin Lagerqvist, känd som Krickelin har tapetserat många rum i sitt hem och vet hur det känns inför valet av tapet. Läs hennes bästa tips här nedan.

1. Jag brukar ofta välja det mönster jag blir förälskad i först, det ska kännas rätt i magen. Men jag har också noga tänkt igenom så att tapeten passar min stil och skapar en fin helhet med andra rum i mitt boende.

2. Innan jag bestämmer mig beställer jag hem tapetprover på de mönster och färgställningar som jag är intresserad av via Borastapeter.se för att se hur de passar i just mitt hem.

3. Det är bra att välja en kulör som stämmer överens med de andra rummen i hemmet tycker jag, då skapas harmoni och de blir som en röd tråd i bostaden.

4. Att blanda mönster är jättefint, bara man tänker på att kulören går igenom på något vis så att man skapar en fin helhet.

5. Var inte rädd för att tapetsera alla väggar i rummet, det blir då en mjukare känsla i rummet.

Välj din tapet här

5 vackra mönster till ditt hem

Nu är det tapetserade rummet inte så långt borta men att våga välja mönster och färg behöver heller inte vara ett stort steg att ta och mönstrade väggar skapar en mjukare känsla i rummet.

Tapetsera rummets alla fyra väggar med en mönstrad tapet och du kommer se en sådan stor förändring med bara en tapet. Helt plötsligt har du fått ett nytt favoritrum hemma! 

Våra 5 populäraste mönster

Tapetsera själv - steg för steg

En tapet är ett utmärkt val för att sätta en personlig prägel på ditt hem. Utgå från tapeten du blivit förälskade i eller den som passar bäst i just ditt hem.

Snart är dina väggar klädda med tapet och det är enklare än du tror. Med rätt redskap och tips kan du på egen hand få till ett riktigt bra resultat, helt på egen hand. I vår tapetskola hittar du enkla tips hur du ska tänka inför och under din tapetsering. Där kan du steg för steg se hur du gör och vilka redskap du bör ha för att underlätta din tapetsering. 

Lär dig tapetsera i vår tapetskola

12 tapeter att klä väggarna med

Vill du se alla våra tapeter? Klicka här

Svårt att välja? Ta hjälp av våra topplistor här