ANNO - Tapeter med en historia

I tapetkollektionen Anno hittar du en skatt av gammaldags tapeter i nytryck. Här finns originalmönster från olika stilar och epoker som till exempel rokoko, art déco och jugend samt sekelskiftet och den gustavianska tiden. En fantastisk svensk tapettradition och ett kulturhistoriskt arv vi vill förvalta och hålla levande.

De historiska tapeterna kommer från slott och herrgårdar men också från pigkammare och enklare hem. Medaljongtapeter, stänktapeter, storblommiga och småblommiga - alla tapetmönster har en verklig historia att berätta, och i våra varsamma tolkningar får berättelserna nytt liv.

Fem vackra tapeter för ett mer hemtrevligt hem

Tapet skapar en värme och en välkomnande känsla till ditt hem. Färg och mönster på väggarna kan skapa ett lugn och en trygghet som enfärgade målade väggar har svårt att nå. I vår kollektion Anno hittar du tapetmönster som prytt rum på slott, herrgårdar och enklare hem från 1500-talet och framåt. Originalmönstren är förvaltade och i vissa fall uppdaterade i nya färgställningar som passar in i dagens hem.

Här är fem vackra tapeter för ett hemtrevligt hem.

Skapa ett fantastiskt hem med minsta möjliga miljöpåverkan

Genom att tapetsera ditt hem med Boråstapeter vet du att du gör ett bra miljöval för ditt hem och för världen! Boråstapeters tapeter är designade och producerade i vår tapetfabrik i Borås och är ett bra miljöval på så vis att de är tryckta med vattenbaserade färger och inte innehåller PVC eller klor. Pappret kommer från nordeuropeiska skogar och samma mängd skog som används till vår produktion återplanteras. 

Läs mer om hur du kan bry dig om miljön när du inreder ditt hem.