Om oss

Boråstapeter är Sveriges mest kända och sålda tapetvarumärke och grundades 1905 av Waldemar Andrén som hade en vision om att alla svenskar ska ha råd att skapa ett vackrare hem med hjälp av tapet. Än idag strävar vi efter samma mål och jobbar ständigt med design, kvalité och utveckling för att tillgodose våra kunders behov. Utifrån en klassisk och tidlös grund skapar vi tapeter som ligger rätt i tiden med djup, lyster och värme som skapar en ombonad känsla hemma.

 

Svensktillverkat

Alla våra tapeter skapas under samma tak här i Borås, allt från design till färdig rulle. Våra designers skissar och skapar alla vackra mönster i designstudion, färger blandas för hand, det görs kvalitetstester och samtidigt hörs mullret från maskinerna i fabriken där tapeterna trycks för fullt.

Miljö

Tillverkningen sker i vår fabrik i Borås och vi använder oss av råpapper som är ett lättarbetat, starkt och tåligt EasyUp-material. Detta för att våra kunder ska kunna tapetsera utan kladd, minimalt med förarbete och framförallt med gott samvete då det är utan avkall på vår miljö.

Vårt miljöarbete gäller hela produktionskedjan och våra råvaror kommer uteslutande från nordeuropeiska papperskoncerner som arbetar med hållbart skogsbruk så att skogen som avverkas för vår skull återplanteras. Tillverkningsprocessen är helt vattenbaserad och har komponenter som vi med säkerhet kan ta tillvara på i vårt egna reningsverk. Därför är vi CE märkta enligt EU:s riktlinjer. CE märkning är en produktmärkning som innebär att man följer olika grundläggande krav inom exempelvis hälsa, säkerhet, funktion och miljö samt att föreskriven kontrollprocedur har följts.

Tack Waldemar!

Om inte Waldemar vågat tro på sin idé om att tillverka tapeter i större skala så kanske inte Boråstapeter hade varit där vi idag är.

Boråstapeter är en del av tapetkoncernen WA Wallvision AB tillsammans med de övriga tapetvarumärkena Engblad & Co, Cole & Son och Mr Perswall.