Ett vackrare hem - Del 2 Arbetsrummet

I andra delen av Ett vackrare hem visar Johanna och Kristin hur du med enkla medel gör arbetsrummet till en skönare plats att jobba på. Rummet som används som kontor hemma hos familjen Falk ska dessutom fungera som ett gästrum när de har övernattande gäster. Johanna och Kristin börjar med att skapa en moodboard med sommarängs-mönstret Aurora som är designat av Lisbet Jobs och ingår i kollektionen Scandinavian Designers II. I filmen ger Johanna och Kristin tips och råd kring hur du kan skapa ett trevligt ombonat rum som fungerar både som hemmakontor och gästrum. 

Inredningstips från Johanna och Kristin

  • I mindre begränsade rum kan du våga satsa på mer djärva mönster. En stormönstrad tapet kan lyfta rummet i både höjd och rymd. Det värsta som kan hända är att man tröttnar på tapeten och då är det inte svårt att tapetsera om.
  • Om du bara vill ha ett djärvt mönster på en vägg. Plocka upp grundfärgen från mönstret och tapetsera övriga väggar med en strukturtapet i den färgen.
  • I ett litet rum är det viktigt att inte belasta golvet med för mycket för då förlorar du i golvyta. Inred i nivåer med till exempel hyllor på väggarna och en mobil från taket.
  • Sätt upp en moodboard i ditt arbetsrum där du kan sätta upp saker som du gillar och som  inspirerar dig till att jobba lite bättre. Kika på din moodboard när inspirationen tryter.
  • Låt gärna materialval och färger återkomma flera gånger i rummet.
matplatsen

Inköpslista

1. Tapet Aurora Scandinavian Designers II - Boråstapeter
2. Pall J16 från Fredericia Furniture - RUM21
3. Böjträstol från TON - RUM21
4. Matta Björk offwhite från Design House Stockholm - RUM21
5. Clips från Hay - RUM21
6. Sax från Hay - RUM21
7. Lakan från tell me more - RUM21
8. Ampel Grow hanging från anne black - RUM21
9. Vas Tokyo från Skruf - RUM21
10. Doftljus från La Bruket - RUM21
11. Ask i marmor från Hay - RUM21
12. Vägghylla, björkdaner - IKEA
13. Lampa, House Doctor - Studio Pompone
14. Moodboard Hay - Studio Pompone
15. Fotokonst - Linda Alfvegren
16. Kruka Cloudy - DBKD