5 tapeter från Lexington

En blårandig arbetsskjorta, vindpinat solblekt trä, naturmaterial som läder, linne, sten, hav och sand samt en avslappnad östkustlig livsstil är några av inspirationskällorna till denna klassiska kollektion som vi skapat tillsammans med Lexington Company. Nedan har vi listat fem tapettips ur vår Lexington-kollektion.

1. Herman 

Tapeten Herman har ett klassiskt musselmönster som ligger rätt i tiden. Mönstret kommer från en liten detalj i medaljongmönstret Harriet som vi tyckte så mycket om och utvecklade till en hel tapet. New England är känt för sina kustorter och Hermans snäckformer knyter vackert ihop havet med hemmet. 

Beställ ett tapetprov av Herman

2. Louisa

Lexington Company började göra bäddtextil av skjorttyg. Tapeten Louisa är en hyllning till den klassiskt randiga arbetarskjortan. Mönstret är tryckt med gravyrteknik och har en textil struktur som mjukar upp skjortranden och skapar en varm, trevlig känsla i rummet. Passar såväl i ett vardagsrum vid havet som i ett sovrum eller ett barnrum mitt i staden. 

Beställ ett tapetprov av Louisa

Tapeten Louisa finns i fyra ytterligare färgställningar - se alla här

3. Emily

Mönstret i tapeten Emily för Lexington är inspirerat av en bit gammal Cretonne-mönstrad tapet som vi funnit i ett New England-arkiv. Stora trädmönster med fåglar som dessa var populära i USA under sent 1600-tal.

Emily är tryckt med gammal limtrycksteknik där färgerna trycks över varandra utan att torka emellan vilket gör att varje meter blir unik. Emily passar både väggar i äldre och nybyggda hus. Till exempel i ett vardagsrum eller i ett kök. 

Beställ ett tapetprov av tapeten Emily

Emiliy finns även i en ljus färgställning

4. Dan

Randen är basen i New England-stilen och i Lexingtons formspråk. Denna breda blockrand är klassisk men samtidigt otroligt modern. Tapeten Dan är tryckt i gammal limtrycksteknik och har en härlig yta på både de ljusa och mörka färgställningarna. 

Beställ ett tapetprov av Dan

Tapeten Dan ur kollektionen Lexingtion Tapeten New England ur kollektionen Lexington

5. New England

Kartan New England kommer från kapitlet om New England i The United States Beadekers Handbook for Travelers från 1899. Kartan är tryckt digitalt och blir en tavla eller ett väggsmycke som tapetseras upp på väggen med måtten 186 x 135 cm. Tapeten New England passar fint i till exempel en hall, ett kontor eller i ett barnrum.

Beställ ett tapetprov av New England