Midnight Garden

Upptäck Midnight Garden, 2019 års Pigment Trend Colors. Årets trendfärger är lugna, mättade nyanser av rött, rosa och lila - som hämtade från en slumrande skymningsträdgård där mörkret målat blomstren i en mer dämpad färgskala. Den matta, sammetslena ytan är särskilt framtagen för att fånga vårt nordiska ljus och ge väggen ett vackert djup, oavsett vilken kulör du väljer.

Lilac Haze

Lilac Haze är en sval, grålila kulör inspirerad av syrénens doftande blomklasar en ljus sommarnatt. Lilac Haze tillför färg samtidigt som den är väldigt mild och sofistikerad i sitt uttryck. Som gjord för harmoniska sovrum, men även andra miljöer där du vill kunna varva ner och koppla av.

Midnight Orchid 

Midnight Orchid är en mustig mörkröd kulör, inspirerad av en sensuell orkidé. Ombonad och sober, men samtidigt dramatisk och helt rätt denna säsong. Den väl avvägda balansen mellan röda och blå toner gör att Midnight Orchid passar att kombinera med såväl svala som varma kulörer. 

Dusty Peony 

Dusty Peony är en varm, dovt rosa kulör med drag av beige. En spännande sammansättning som byter skepnad beroende på hur ljuset faller och på vilka färger du kombinerar den med! Dusty Peony kontrasterar fint mot till exempel stålgrått, men den är också vacker ton i ton med andra nyanser av beige och rosa. 

Evening Lily 

Evening Lily är en lugn, mjuk, gräddigt ljusrosa kulör. Ett bra val för dig som vill behålla rummet ljust, men ändå ha färg på väggen. Evening Lily är en trendig, stilsäker basfärg som går att kombinera både med kalla kulörer som lila och blått och varma toner som rött och brunt. Med vitt skapar Evening Lily en harmonisk, luftig känsla i rummet. 

Fading Rose 

Fading Rose är en frisk och sval rosa nyans med fin balans mellan kulör och svärta. En mild, mättad ton som passar perfekt för vägg! Rosa är en klassisk, älskad färg och just denna dämpade nyans är riktigt trendig just nu. För en dramatisk interiör, matcha Fading Rose med den mustiga Midnight Orchid. Tillsammans med en friskt grön nyans blir Fading Rose tvärtom en riktig energikick!

Utforska hela kollektionen Pigment

Bakom kameran

Kreatörsparet som skapat kollektionsbilderna till Pigment Trend 2019 består av fotograf Lina Östling och inredningsstylist Mari Strenghielm. Lina och Mari har gjort mängder av reportage tillsammans i både svenska och utländska inredningsmagasin, de har jobbat med reklamuppdrag och har även gjort en coffetable-bok tillsammans. De har tidigare gjort kollektionsbilder var och en för sig. Midnight Garden är deras första gemensamma tapetuppdrag.

De fick fria händer att tolka kollektionen och valde då att skapa en magisk värld för att ge namnet Midnight Garden rättvisa. Bilderna är tagna i ett öde hus utan vare sig vatten eller el, ett hus fyllt av förfallen skönhet och mystik, perfekt för att få den rätta känslan.