Jubileum
2015-03-25

Sveriges äldsta tapetfabrik fyller 110 år. För att fira släpper vi en historisk jubileumskollektion med de trendigaste och mest storsäljande tapeter någonsin.

– Vi sitter på ett fantastiskt arkiv, med klassiska och tidlösa mönster från seklets början ända fram till idag och har nu valt ut guldkornen som vi känner passar in i dagens interiörbild, säger Ulrica Hurtig som är ansvarig designer.

Jubileum består av våra mest populära tapeter mellan 1905 och 2015 och blir därmed ett tidsdokument som bjuder på en återblick från förra århundradets konst­ och designhistoria – från art nouveau till modernism. Här finns även tapeterna som klädde de svenska funkishusen och de som hamnade på väggarna när den franska vågen svepte in över landet.

– Det har verkligen varit en spännande resa i formuttryck genom tiderna. Och vi är stolta att kunna föra vidare både hantverkstraditionen och yrkeskunnandet. Sen är det här inte bara alla tiders tapeter, det är ju också en chans för svenskarna att få tapetsera med klassiska mönster som inte har varit i produktion på flera decennier, säger Ulrica Hurtig.

Läs mer

Senaste