Wonderland av Hanna Werning
2016-03-02

Tio år efter det första samarbetet är designern och illustratören Hanna Werning tillbaka med en ny tapetkollektion från Boråstapeter där hon återigen har skapat en serie mönster präglade av hennes intuitiva tolkningar av naturens gestaltningar i olika fantasivärldar.

I Wonderland by Hanna Werning är designern sitt signum trogen och har låtit det magiska sagoberättandet vävas fram i samtliga tapetmönster. Med samma gränslösa frihet som i sagoböckernas uttryck har Hanna Werning skapat mönster ur helt nya sammanhang i naturen, bland djur och växter. Här betar rådjur bland koraller, björkträd växer i palmens skugga och mönstren blir samtidigt som en stilla reflektion över vårt nya mångkulturella samhälle.

– Jag älskar mycket färg, form och glada manér med framträdande motiv som säger något mer. Utmaningen den här gången var att skapa något nytt, en ny känsla där mitt manér fanns kvar, berättar Hanna Werning. Ordet Wonderland kom till mig väldigt tidigt i processen och satte tonen i hela kollektionen. Den skulle vara som en sagofylld, fri värld.

– Det är fantastiskt att åka till tapetfabriken i Borås med mina mönster och se hur limtrycket ger bilderna en alldeles speciell kvalitet, hur tapeten får sin helt magiska karaktär. Det är något som jag inte själv kan få till, varken med min hand eller i datorn, säger Hanna Werning.

Läs mer

Senaste