Boråstapeter släpper drömkollektion för lantliga romantiker
2017-03-07 07:15

Lagom till vårsolens comeback släpper Boråstapeter en dekorativ kollektion handritade tapeter med både ljusa och färgstarka inslag som ska väcka lusten att inreda med hemkänsla från förr, oavsett om man bor i stan eller på landet.

Beautiful Traditions är en romantisk, traditionell tapetkollektion med helt nyritade mönster inspirerade av livet på den svenska landsbygden i både torp och herrgårdar. Tapeterna går i en naturlig färgskala med allt från petitmönster i ljusgrått, till ränder, slingor, guldskimrande ornament och storslagna, färgstarka blommönster.

"Jag inspireras av allt som har karaktär och historia", berättar Sissa Sundling, ansvarig designer på Boråstapeter. Den känslan ville jag föra över på de här tapeterna. "Alla mönster är handritade och inspirerade av atmosfären i familjens 1800-talshus i Skåne och vardagsting jag har kommit över på loppisar".

Beautiful Traditions är en kollektion för alla som vill fånga den lantliga hemkänslan från förr i sitt hem, oavsett om man är en storstadsbo eller bor mitt ute på landet. För att knyta ihop säcken har tapeterna fått namn efter svenska kvinnliga personligheter som på olika sätt har gjort avtryck i historien. Revystjärnan och primadonnan Zarah Leander har fått ge namn åt den eleganta och extravaganta medaljongtapeten Zarah i milda toner med inslag av guld. Den blommönstrade tapeten Alicia med sina vackra, mustiga färger är döpt efter vårt senaste stjärnskott på vita duken; Alicia Vikander.

"Inredning handlar så mycket om drömmar", avslutar Sissa Sundling. "Min förhoppning är att Beautiful Traditions hjälper till att skapa drömhem med rum som känns nya och fräscha samtidigt som de knyter an till det förgångna".

Beautiful Traditions finns ute i butik från den 20/4. Den kostar från 459kr/rulle och innehåller 35 tapeter.

Bilder och pressmaterial

Högupplösta bilder och pressmaterial finns att ladda ner från bildbanken som du hittar via www.borastapeter.se Användarnamn: ecobtpress och lösenord: ecobtpress. 
 
Du kan också kontakta Filippa Strandberg på Spalt PR, telefon: +46 8 509 087 63, epost: filippa.strandberg@spaltpr.com

För ytterligare information eller prover av tapeter till fotografering, kontakta Claudia Nilsson, telefon: +46 70 787 6800,  e-post claudia.nilsson@wallvision.se

Gå till vårt pressrum på Mynewsdesk

Presskontakt

Karin Boo Wiklander
PR & Content Manager Boråstapeter

karin.boo.wiklander@wallvision.se
+46 704 58 64 47
+46 33 23 64 46

Bifogadefiler

PDF-dokument