BOROSAN – 120 nya anledningar att tapetsera som ett proffs
2017-08-22 07:00

Boråstapeters nya kollektion Borosan är miljömässigt hållbara tapeter som dessutom är mycket lätta att arbeta med. Kollektionen består av attraktiva mönster i olika färger och stilar, och den har ett klassiskt men ändå modernt uttryck. Det betyder att den passar i alla typer av rum, oavsett storlek och karaktär.

Det är inte många tapetkollektioner stått sig lika länge som Borosan. Kollektionen lanserades 1956 och är lika populär idag, i synnerhet bland professionella inredare. Sissa Sundling, Head of Design på Boråstapeter, tror att detta kan bero på att tapeterna är så lätta att arbeta med:

- ”Vår erfarenhet säger att krävande kunder uppskattar tapeter som är lätta att sätta upp men som samtidigt också är starka och tåliga. Den här kollektionen har blivit ordentligt testad under många år och har bevisat sin kvalitet.”

Eftersom rullarna kan sättas upp direkt på väggen behövs mindre förberedelser, det blir mindre stök och framförallt så går det åt mindre tid. Tapeterna är kraftiga och täckande och har en perfekt mönsterrapport, vilket bidrar till ett högklassigt slutresultat.

När det gäller miljöpåverkan ligger Borosan också mycket bra till. Alla mönster trycks med vattenbaserad färg – vatten som sedan renas i vårt eget system på plats i fabriken. Hela kollektionen är dessutom CE-märkt, tillverkad av papper från hållbara skogsodlingar och helt fri från skadliga ämnen. Utöver själva tapetpappret är också förpackningen som tapeterna levereras i helt återvinningsbar. Sissa Sundling igen:

- ”Professionella inredare har ofta krav på sig att använda material med tydliga och mätbara miljöegenskaper. Med Borosan kan de uppfylla de kraven och använda produkter som tagits fram med stor omsorg om miljön.”

Ur ett estetiskt perspektiv är kollektionen mycket mångsidig och attraktiv. Den återspeglar dagens aktuella trender och består av allt från stramt grafiska mönster till naturliga, enfärgade tryck och ornamenterade, blommiga tapeter. Tapeterna är perfekta för såväl små renoveringsprojekt i hemmet som inredning av större byggnader och lägenhetsprojekt. Sissa Sundling fortsätter:

- ”Att kollektionen är så bred vad gäller mönster och uttryck, plus att den är enkel att sätta upp och miljömässigt hållbar, gör den till en självklar vinnare – vi är övertygade om att den här kollektionen, trots att den nyss firat sin 60-årsdag, kommer fortsätta att tilltala både privata och professionella kunder under många år framöver!”

Borosan finns både som non-woven Easy Up för 244 kr/rulle och som papperstapet för 179 kr/rulle. Finns i butik från början av september 2017.

Bilder och pressmaterial
Högupplösta bilder och pressmaterial finns att ladda ner från bildbanken som du hittar via borastapeter.se Användarnamn: ecobtpress och lösenord: ecobtpress.

Du kan också kontakta Filippa Strandberg på Spalt PR, telefon: +46 8 509 087 63, epost: filippa.strandberg@spaltpr.com

För ytterligare information eller prover av tapeter till fotografering, kontakta Claudia Nilsson, telefon: +46 70 787 6800, e-post claudia.nilsson@wallvision.se

Gå till vårt pressrum på Mynewsdesk

Presskontakt

Karin Boo Wiklander
PR & Content Manager Boråstapeter

karin.boo.wiklander@wallvision.se
+46 704 58 64 47
+46 33 23 64 46

Bifogadefiler

PDF-dokument