En Tapet – Tusen Sagor. Boråstapeters nya barnkollektion Scandinavian Designers Mini
2017-08-31 11:00

Scandinavian Designers Mini är en tapetkollektion som lyfter det skandinaviska arvet och som låter barnen, leken och fantasin ta plats. Kollektionen är också ett sätt att hylla några av Sveriges mest framstående barnkonstnärer och lekinspiratörer.

I mitten av september lanserar Boråstapeter Scandinavian Designers Mini, en barnkollektion med mycket leklust, som är en naturlig uppföljare på de två tidigare kollektionerna i serien Scandinavian Designers.

– Den här gången låter vi barnen stå i fokus. Med Scandinavian Designers Mini vill vi ge de yngsta familjemedlemmarna något fint, tapeter som de verkligen vill ha, säger Sissa Sundling, Head of Design på Boråstapeter Designstudio.

Scandinavian Designers Mini har ett fantastiskt mönsteruttryck formgivet av barnens mästare Elsa Beskow, Stig Lindberg, BRIO samt Boråstapeters egen designer Amanda Nordblad. Lekfull nostalgi och kära sagofigurer möter samtida uttryck och berättande mönster, som uppmuntrar till fantasi och skaparlust hos de små.

– Våra kunder är medvetna och bryr sig mycket om uttrycket i hemmet och vi ser en tydlig trend för design även i barnrummet, säger Sissa Sundling.

Så låt det skandinaviska arvet och leklusten ta plats på väggarna! Här finns tapeter och bårder med mönster som Putte i Blåbärsskogen och Blåklocka av Elsa Beskow, Stig Lindbergs färgglada illustration Krakel Spektakel och Berså i nya färgtoner, BRIO:s klassiska ikoner och Boråstapeters Designstudios nyskapade ekorrar och simmande isbjörnar. Många motiv med massor av lek, upptäckarglädje och sanna sagovänner - perfekta för barnrummet, lekrummet, läshörnan eller pysselplatsen.

För att ge ett stöd till barn i världen skänker Boråstapeter 15 kronor per såld tapetrulle till UNICEF. 
– Eftersom det är en barnkollektion känns det extra viktigt och bra och något som vi tror att kollektionens barnkonstnärer och lekinspiratörer också hade önskat, säger Sissa Sundling.

Kollektionen lanseras i mitten av september.


Priser

Vide, Pyrola, Blåklocka, Putte, Blomsterfesten, BRIO Dots, BRIO Icons, Krakel Spektakel, Berså: 399 kr/rulle. Buddy Birds, Charlie, Claudia, Polarn, André, Cherry Friends: 599 kr/rulle. Sweetheart, Oscar: 699 kr/rulle. Bårder 399 kr/rulle. Skräddarsydda tapetlösningar: 295 kr/m2.


Bilder och pressmaterial

Högupplösta bilder och pressmaterial finns att ladda ner från bildbanken som du hittar via borastapeter.se Användarnamn: ecobtpress och lösenord: ecobtpress.

Du kan också kontakta Filippa Strandberg på Spalt PR, telefon: +46 8 509 087 63, epost: filippa.strandberg@spaltpr.com

För ytterligare information eller prover av tapeter till fotografering, kontakta Claudia Nilsson, telefon: +46 70 787 6800, e-post claudia.nilsson@wallvision.se

Gå till vårt pressrum på Mynewsdesk

Presskontakt

Karin Boo Wiklander
PR & Content Manager Boråstapeter

karin.boo.wiklander@wallvision.se
+46 704 58 64 47
+46 33 23 64 46

Bifogadefiler

PDF-dokument