​Naturliga pigment och dova pastellerger Soft Feelings - Boråstapeter i kreativt samarbete med Emma von Brömssen
2016-09-30 07:00

Man vill instinktivt stryka med handen över mönstren och känna hantverket, penseldragen, de tunna skisslinjerna och skrapningarna som skapar den varma ombonade känslan hos mönstren i Soft Feelings.

- Alla mönster i Soft feelings är handritade eller handmålade och ger en taktil mjuk känsla till hemmet, berättar Sissa Sundling, designansvarig Boråstapeter.

I början av november lanserar Boråstapeter en mjuk varm kollektion framtagen i kreativt samarbete med designern Emma von Brömssen.

-Vi valde att samarbeta med Emma eftersom hon har en så otroligt fin färg och formkänsla, säger Sissa Sundling.

-Allt fler vill ta in värme, mönster och färg i sina hem för att skapa personliga och mer ombonade hem. Soft feelings har en genomgående varm, mjuk känsla i både ljusa och mer mustiga toner, säger Emma von Brömssen.

Många söker sig bort från det konstlade, kortsiktiga och materiella. Man inreder med rena träytor, marmor och linne och vill ha varma toner och mjuka material.

-Soft feelings är en självklar kollektion för de som värdesätter det äkta, naturliga och ett fint hantverk, i kombination med ett uttryck som ligger i tiden. Soft feelings mjukar upp våra rena skandinaviska ljusa hem och skapar verkligen en härlig ombonad känsla i vår vardag, avslutar Sissa Sundling.

Emma von Brömssen har designat sex av de åtta mönstren i kollektionen Soft Feelings. De är Tender, Quiet, Fragrance, Humble, Sense och Subtle. De två övriga mönstren Shades är designat av Boråstapeters designteam och Gentle är ett arkivmönster från 1956. Soft feelings lanseras den 9 november och består totalt av 33 artiklar. Pris 349 kronor per rulle.

Se filmen om Soft Feelings här.


Högupplösta bilder kan laddas ner från bildbanken på www.borastapeter.se
Användarnamn: ecobtpress Lösenord: ecobtpress


Du kan också kontakta Filippa Strandberg på Spalt PR, telefon: +46 (0) 8 509 087 63 eller epost: filippa.strandberg@spaltpr.com

För ytterligare information eller prover av tapeter till fotografering är du välkommen att kontakta:

Claudia Nilsson, telefon: +46 (0) 70 787 68 00 eller epost: claudia.nilsson@wallvision.se


Gå till vårt pressrum på Mynewsdesk

Presskontakt

Karin Boo Wiklander
PR & Inhousechef Boråstapeter

karin.boo.wiklander@wallvision.se
+46 704 58 64 47
+46 33 23 64 46

Bifogadefiler

PDF-dokument