Så skapar du ett ombonat allrum för många behov - Boråstapeter lanserar tredje inspirationsfilmen i samarbetet med toppbloggarna
2016-10-03 07:00

Igår, den 2 oktober, släppte Boråstapeter den tredje och sista delen i filmserien Ett vackrare hem med Johanna och Kristin.

- Många vill skapa förändring hemma men tycker att det är svårt att skapa varma ombonade rum som även är funktionella och personliga. Vi har fått mycket positiv feedback på våra två första filmer och släpper nu den tredje filmen där Kristin Lagerqvist och Johanna Bradford ger tips och råd kring hur man skapar ett allrum som fungerar för både vuxna och barn, berättar Claudia Nilsson, ansvarig för marknadsföring och varumärkeskommunikation hos Boråstapeter.

Många har ett allrum som ska fungerar för flera behov så som lek, umgänge, se på TV eller läsa en bok. Dessutom har allrummet ofta flera ingångar som kan göra det svårt att möblera. Hemma hos familjen Falk i deras hus i Torslanda utanför Göteborg är allrummet på övervåningen knutpunkten för våningsplanet och familjen spenderar mycket tid där.

I filmseriens tredje film om hur man skapar en ombonad personlig stil i ett nybyggt hus ger Kristin Lagerqvist och Johanna Bradford tips och råd kring hur du skapar ett varmt, hemtrevligt allrum som täcker flera olika behov och är funktionellt. De utgår från mönstret Trapez som är ett klassiskt grafiskt mönster som skapats av Arne Jacobsen redan på 1950-talet.

- Jag har alltid tyckt om att blanda upp ett hem med både målade och tapetserade väggar i rummen för att göra det ombonat och hemtrevligt. Dock har jag lämnat tapetserandet i händerna på andra för att jag inte trodde jag skulle kunna fixa det. Men i samarbetet med Boråstapeter har jag insett att även jag kan ta tapetkniven i hand och förändra ett rum på egen hand.

Filmserien lanseras på Hemnet och Styelroom samt på borastapeter.se och Kristins och Johannas bloggar.

Kristins och Johannas inredningstips från tredje filmen

  • När du skapar en tavelvägg är det bra att tänka på att blanda storlek på motiven och ramarna och att du även mixar upp färgerna på ramarna.
  • Placera inte alla växter i fönstren utan ta gärna in ett eller två små träd i rummet för att på så vis skapa flera höjder.
  • Förvara lösa prylar så som leksaker i vackra korgar som du låter stå framme. Enkelt för barnen att plocka fram och sedan städa undan själva.


Se filmen Ett vackrare hem del 3 Allrummet här


Information om huset och familjen
Familjen Falk består av Petra, Mattias och barnen Thea, 10 år och Wilton, 5 år. De bor i Torslanda utanför Göteborg i ett nybyggt tvåvåningshus med mycket plats för både sång och dans, familjens alla idrottsprylar och en stor förkärlek till olika inredningsstilar. Familjen Falks hus är öppet, ljust och luftigt men det saknar en personlig, varm och ombonad känsla. Deras önskan är att det ska kännas hemtrevligt och familjärt att komma hem till dem. Vid inflyttningen målades allt i det nya huset vitt, vitt, vitt. Det var enklast så. Nu är de redo att krydda det vita med färg och personlighet.

Kristin Lagerqvist
Kristin Lagerqvist är fotograf och driver livsstils- och inredningsbloggen Krickelin. I bloggen delar Kristin med sig av livet på Västkusten, sitt hem, resor och annat som inspirerar henne för stunden. Kristin driver också webbshoppen forgoodluck.se.

Kristin bor med man och barn i ett hus i Varberg. Hon har en förkärlek för vackra tapeter, Indien, Västkusten och trädgård.

Kristins blogg: krickelin.elledecoration.se


Johanna Bradford
Johanna Bradford är inredningsstylist och entreprenör som driver bloggen johannabradford.se. I bloggen skriver Johanna om det som inspirerar henne oavsett om det är inredning, resor, trädgård eller mode. Hon driver också workshops under namnet Frukostfolket.

Johanna och hennes man bor i Göteborg och väntar sitt första barn. Hon har en förkärlek för tapeter, frukostar och vintage.

Johannas blogg: johannabradford.se


Högupplösta bilder

Högupplösta produkt- och miljöbilder kan laddas ner från bildbanken på www.borastapeter.se
Användarnamn: ecobtpress Lösenord: ecobtpress

Du kan också kontakta Filippa Strandberg på Spalt PR, telefon: +46 8 509 087 63, epost: filippa.strandberg@spaltpr.com

Kontakt
För ytterligare information eller prover av tapeter till fotografering är du välkommen att kontakta: Claudia Nilsson, tel: +46 (0) 70 787 68 00 eller epost: claudia.nilsson@wallvision.se.

Gå till vårt pressrum på Mynewsdesk

Presskontakt

Karin Boo Wiklander
PR & Content Manager Boråstapeter

karin.boo.wiklander@wallvision.se
+46 704 58 64 47
+46 33 23 64 46

Bifogadefiler

PDF-dokument