​Skapa ett inspirerande arbetsrum som också fungerar som ombonat gästrum - Idag lanserar Boråstapeter den uppföljande filmen i samarbetet med toppbloggarna
2016-09-22 08:00

Idag, den 22 september, släpper Boråstapeter sin andra film i serien Ett vackrare hem med Johanna och Kristin.

- Det var oerhört roligt att se att den första filmen där Kristin Lagerqvist och Johanna Bradford gjorde om ett matrum blev så uppskattat. I uppföljaren tar de sig an det där lilla extra rummet som många har. Med små medel skapar de ett varmt ombonat rum som både är ett inspirerande hemmakontor och ett mysigt krypin för övernattande gäster, berättar Claudia Nilsson, ansvarig för marknadsföring och varumärkeskommunikation hos Boråstapeter.

Många familjer har ett rum som ska fylla flera behov så som både funktionellt arbetsrum och ombonat gästrum. Men det kan vara svårt att få till ett rum som ska ha flera funktioner att bli riktigt bra och samtidigt mysigt och hemtrevligt. I filmseriens andra film om hur man skapar en ombonad personlig stil i ett nybyggt hus gör Kristin Lagerqvist och Johanna Bradford om arbetsrummet hemma hos familjen Falk i deras hus i Torslanda utanför Göteborg. De utgår från tapetmönstret Aurora som designats av formgivaren Lisbet Jobs och ingår i kollektionen Scandinavian Designers II.

- Jag älskar mönstrade tapeter, i synnerhet de med naturtema, blommor, blad och djur. Det var därför extra roligt att få jobba med Lisbet Jobs tapet i kollektionen. Hennes mönster har sedan länge tillhört mina absoluta favoriter, berättar Johanna Bradford.

Filmserien lanseras på Hemnet och Styelroom samt på borastapeter.se och Kristins och Johannas bloggar. Den sista filmen i serien släpps den 2 oktober (allrummet).

Kristins och Johannas inredningstips från andra filmen

  • I mindre begränsade rum kan du våga satsa på mer djärva mönster. En stormönstrad tapet kan lyfta rummet i både höjd och rymd.
  • •Om du bara vill ha ett djärvt mönster på en vägg. Plocka upp grundfärgen från mönstret och tapetsera övriga väggar med en strukturtapet i den färgen.
  • •I ett litet rum är det viktigt att inte belasta golvet med för mycket för då förlorar du i golvyta. Inred i nivåer med till exempel hyllor på väggarna och en mobil från taket.
  • •Sätt upp en moodboard i ditt arbetsrum där du kan sätta upp saker som du gillar och som inspirerar dig till att jobba lite bättre. Kika på din moodboard när inspirationen tryter.
  • •Låt gärna materialval och färger återkomma flera gånger i rummet.


Se filmen
Ett vackrare hem del 2 Arbetsrummet här


Information om huset och familjen
Familjen Falk består av Petra, Mattias och barnen Thea, 10 år och Wilton, 5 år. De bor i Torslanda utanför Göteborg i ett nybyggt tvåvåningshus med mycket plats för både sång och dans, familjens alla idrottsprylar och en stor förkärlek till olika inredningsstilar.

Familjen Falks hus är öppet, ljust och luftigt men det saknar en personlig, varm och ombonad känsla. Deras önskan är att det ska kännas hemtrevligt och familjärt att komma hem till dem. Vid inflyttningen målades allt i det nya huset vitt, vitt, vitt. Det var enklast så. Nu är de redo att krydda det vita med färg och personlighet.

Kristin Lagerqvist
Kristin Lagerqvist är fotograf och driver livsstils- och inredningsbloggen Krickelin. I bloggen delar Kristin med sig av livet på Västkusten, sitt hem, resor och annat som inspirerar henne för stunden. Kristin driver också webbshoppen forgoodluck.se.

Kristin bor med man och barn i ett hus i Varberg. Hon har en förkärlek för vackra tapeter, Indien, Västkusten och trädgård.

Kristins blogg: krickelin.elledecoration.se


Johanna Bradford
Johanna Bradford är inredningsstylist och entreprenör som driver bloggen johannabradford.se. I bloggen skriver Johanna om det som inspirerar henne oavsett om det är inredning, resor, trädgård eller mode. Hon driver också workshops under namnet Frukostfolket.

Johanna och hennes man bor i Göteborg och väntar sitt första barn. Hon har en förkärlek för tapeter, frukostar och vintage.

Johannas blogg: johannabradford.se

Högupplösta bilder
Högupplösta produkt- och miljöbilder kan laddas ner från bildbanken på www.borastapeter.se
Användarnamn: ecobtpress Lösenord: ecobtpress

Du kan också kontakta
Filippa Strandberg på Spalt PR, telefon: +46 8 509 087 63, epost: filippa.strandberg@spaltpr.com

Kontakt
För ytterligare information eller prover av tapeter till fotografering är du välkommen att kontakta:
Claudia Nilsson, tel: +46 (0) 70 787 68 00 eller epost: claudia.nilsson@wallvision.se.


Gå till vårt pressrum på Mynewsdesk

Presskontakt

Karin Boo Wiklander
PR & Inhousechef Boråstapeter

karin.boo.wiklander@wallvision.se
+46 704 58 64 47
+46 33 23 64 46

Bifogadefiler

PDF-dokument