Tapetsera runt fönster, dörrar och vägguttag

1.
När du kommer till ett fönster eller en dörr så stryker du först lim på väggen, motsvarande 1,5 till 2,5 vådbredder, precis som vanligt. Runt själva fönstret eller dörren används penseln. 

2.
Dra upp våden på vanligt sätt, mönsterpassa mot föregående våd, pressa fast den i överkant, mot taket/taklisten.

3.
Känn och markera med fingret var översta hörnet på fönstret eller dörren är och lyft på den del av tapeten som hamnar över fönstret/dörren. Från hörnet, skär ett snitt uppifrån och snett neråt ända ut i kanten.

4.
Nu kan du pressa ner tapeten mot den övre listen i fönster- eller dörrfodret och skära kanten. Använd tapetverktyget för att pressa och glöm inte att ha ett vasst rakblad i kniven!

5.
Gör likadant på sidan, alltså pressa fast med tapetverktyget och skär kanten. Upprepa samma procedur nedtill, under fönstret (vid en dörr är det ju bara tre kanter det ska passas och skäras runt). Skär snittet nerifrån och uppåt, annars är det risk att tapeten dras sönder.

6.
Så där ja! Inte så svårt, eller hur? Var bara noga med att byta rakblad ofta och glöm inte att eftertorka med en våt svamp, så att det inte blir limrester kvar.
  

 

Tapetsera runt vägguttag & strömbrytare

1.
Slå av strömmen och montera ned de yttre delarna av kontaktdosan/strömbrytaren
(täcklocken).

2.
Tapetsera rätt över kontaktdonet eller dosan och skär bort alla tapetrester som hamnar inom ramen för kontaktens eller strömbrytarens täcklock (den synliga delen). Sätt sedan tillbaka kontaktdosan/strömbrytarens täcklock.
 

Har du ytterligare frågor? Kontakta vår kundtjänst!

E-post: info@borastapeter.se
Telefon: 033 - 236 430