Så tapetserar du -
8 enkla steg

Många tror att det är krångligt att tapetsera när det i själva verket är både enkelt och väldigt kul. Du kommer dessutom känna dig både stolt och nöjd efteråt! Nedan har vi en steg-för-steg guide som förklarar hur du tapetserar med EasyUp. Du kan även se filmen när Krickelin tapetserar om sitt sovrum, samtidigt som hon förklarar hur man gör.

 

 

Gör så här:

steg-för-steg tapetsering

1.
Börja med att kolla så att väggen är jämn och slät samt att underlaget är fast. Spackla och slipa vid behov. Läs mer om förberedelser här. Utgå ifrån rummets mest iögonfallande hörn. Därifrån tapetserar du först åt ena, sen åt andra hållet. På det sättet kommer ev. små missar i t.ex. mönsterpassning inte att synas. Det är noga att få första våden rak. Använd därför alltid ett vattenpass och rita upp en lodrät linje c:a 53 cm in på väggen så att denna blir synlig och kan användas som lodlinje när du passar in första våden.

2.
Limma med pensel vid tak och golvlister.

3.
Rolla väggen med lim. Läs mer om lim här. 

Så här enkelt är det att tapetsera!

4.
Dra upp den första tapetvåden mot taket, fäst lätt överst, kontrollera mot din uppritade lodlinje eller med vattenpass att den är rak, pressa sen fast den övre delen av våden och skär av vid taklisten. Det är bra att ha en hållare eller ett tråg för rullen på golvet, men det går bra även utan om golvet är rent.

5.
Släta ut resten av våden med tapetverktyg, från mitten uppåt, från mitten nedåt, sist på kanterna (torka av ev. limrester från tapetverktyget mellan tagen). Obs! En tapetborste är för mjuk för att släta ut luftbubblor, använd tapetverktyget.

6.
Pressa ner kanten och skär av vid golvlisten. Använd vasst rakblad.

7.
Upprepa proceduren från steg 4, mönsterpassa, vid behov, efterföljande våder noga mot den första. Läs mer om hur du gör vid hörn, fönster, dörrar och vägguttag.

8.
Tvätta bort eventuella limrester med blöt svamp. Var inte rädd för att använda ordentligt med vatten här, tapeten tål det. Tvätta alltid mellan varje våd.

Smarta tips: Ha dina verktyg nära till hands och byt ofta rakblad. Glöm inte att varje rakblad har fyra sidor!

Klart!

Har du ytterligare frågor? Kontakta vår kundtjänst!

E-post: info@borastapeter.se
Telefon: 033 - 236 430